فهرست مطالب این مقاله >برای مطالعه روی عنوان دلخواه کلیک کنید
عدم اجرای تعهد و خسارات ناشی از آن
متعهد در صورتی که تعهدی بدهد و به آن عمل نکند در مقابل آن مسئول است ، زمانی که خلف وعده کند باید جبران خسارت نماید . (عدم اجرای تعهد و خسارات ناشی از آن )
اگر کسی که در قرارداد متعهد به انجام کاری یا تحویل دادن مالی است از انجام تعهدش به طور آگاهانه و عمدی خودداری کند ، می توان از طریق مراجعه به دادگاه ها و اقامه دعوی ، او را مجبور به انجام تعهد کرد .
(عدم اجرای تعهد و خسارات ناشی از آن )
در این شرایط هم می توان متعهد را از طرق مختلف مجبور به انجام تعهد اصلی کرد و هم می توان از او خسارت عدم انجام تعهد را گرفت .(عدم اجرای تعهد و خسارات ناشی از آن )
البته دریافت خسارت ناشی از عدم انجام تعهد در شرایط خاصی امکان پذیر است و دعوی مطالبه خسارت در صورتی به نتیجه می رسد که آن شرایط را داشته باشد .
عدم انجام تعهدات و خسارات ناشی از آن
وکیل ( برای گرفتن وکیل کلیک کنید . )
مشاوره حقوقی ( برای گرفتن راهنمائی و مشاوره حقوقی کلیک کنید . )
داود چشمی
طبق ماده ۲۱۹ قانون مدنی ایران :
« عقودی که بر طبق قانون واقع شده باشد بین متعاملین و قائم مقام آنها لازم التباع است مگر اینکه رضای طرفین اقاله یا به علت قانون فسخ شود . »
زمانی که خسارت قابل مطالبه و جبران می باشد که :
الف – مدت معینی برای انجام تعهد تعیین شده باشد .
ب- از زمان انجام آن تعهد گذشته باشد .
ج- لزوم جبران خسارت در قرارداد تصریح شده باشد .
د- عدم ایفای تعهد ناشی از تحقق قوه قاهره ( فورس ماژور ) نباشد .
نکته ی قابل ذکر در اینجا این است که قرارداد در ذات خود به این دلیل تنظیم می شود که در طرف را متعهد به انجام یا ترک فعلی کند ، بنابراین چنانچه هر یک از طرفین به تعهدات خود در قرارداد مربوطه عمل ننمایند بایستی طبق قانون خسارات وارده به طرف مقابل را جبران نمایند .
بهتر است بدانیم که :
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.