ورشکستگی به تقلب و تقصیر چیست ؟
هر تاجری ممکن است در صورت بروز شرایطی ورشکسته شود اما گاهی اوقات ملاحظه می شود که تاجر از عمد و قصد با تقلب برای دور شدن از پرداخت بدهی هایش خود را ورشکسته جلوه دهد.
(ورشکستگی به تقلب و تقصیر چیست ؟ )
بنابراین قانون برای پیشگیری از چنین جرایمی و مجازات چنین تجاری قوانین ورشکستگی به تقلب و تقصیر را وضع و تعریف کرده است . (ورشکستگی به تقلب و تقصیر چیست ؟ )
در قانون تجارت ایران اگر تاجر (اعم از شخص حقیقی یا حقوقی از پرداخت دیونی که بر عهده دارد متوقف گردد ورشکسته محسوب می شود و چنین تاجری از تاریخ صدور حکم ورشکستگی ازهر گونه دخل و تصرف مادی وحقوقی درتمام اموال خود ممنوع می گردد .
(ورشکستگی به تقلب و تقصیر چیست ؟ )
ورشکستگی به تقلب
ورشکستگی به تقلب در مواردی است که تاجر مرتکب تقلب و جعل شود و به این وسیله درصدد برآید تا مقداری از اموال و دارایی خود را به ظاهر از بین ببرد.
ورشکستگی به تقلب مبتنی بر سوء نیت می باشد، مثل کلاهبرداری.
طبق ماده ۵۴۹ قانون تجارت ورشکستگی به تقلب را چنین تعریف نموده است :
« هر تاجر ورشکسته که دفاتر خود را مفقود نموده یا قسمتی از دارایی خود را مخفی کرده و یا به طربق مواضعه و معاملات صوری از میان برده و همچنین هر تاجر ورشکسته که خود را به وسیله اسناد و یا به وسیله صورت دارایی و قروض ، به طور تقلب به میزانی که در حقیقت مدیون نمی باشد ، مدیون قلمداد نموده است ، ورشکسته به تقلب اعلام و مطابق قانون جزا مجازات می شود . »
این گونه اعمال متقلبانه ، که موجب ورود ضرر به اشخاص دیگر است ، عمل تاجر ورشکسته را ماهیتاً شبیه کلاهبرداری می سازد .
این گونه جرایم جزء جرایم علیه اموال و مالکیت بر شمرده می شود .
ورشکستگی به تقلب و تقصیر چیست ؟
دیدگاه خود را ثبت کنید
میخواهید به بحث بپیوندید؟احساس رایگان برای کمک!